هویج

چارچوب زمانی و موقعیت جغرافیایی اولین مربای هویج ژله ای هویج های کشت شده هنوز نامشخص است.

به عقیده واویلف، آسیای صغیر و نواحی آسیای داخلی مراکز اصلی هویج کشت شده بودند.

بعلاوه، مناطقی از جمله قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان مراکز اصلی کشت هویج در آسیا بودند.

در گزارش Stolarczyk و Janickan، افغانستان اولین مرکز تنوع هویج و ترکیه دومین مرکز بود.

با توسعه فناوری توالی یابی، میز عسلی فلزی بسیاری از نشانگرهای مولکولی در تحقیقات در مورد تکامل گیاهان استفاده شده است.

در تحقیقات اوریزو و گروهش، پلی‌مورفیسم‌های تک نوکلئوتیدی (SNPs) برای تجزیه و تحلیل ساختار و فیلوژنی هویج‌های وحشی و پرورشی مورد استفاده قرار گرفتند.

یک جدایی واضح بین هویج وحشی محصولات شرکت آراد برندینگ و پرورش یافته یافت شد.

بر اساس اسناد تاریخی و نتایج تجربی، آسیای مرکزی یکی از خاستگاه‌های هویج کشت شده تصور می‌شد.

تمام تحقیقات فوق این ایده را تایید می کند که آسیای مرکزی منشاء هویج کشت شده است.

شکل، رنگ و طعم و غیره به عنوان معیارهای انتخاب در اهلی کردن هویج در نظر گرفته شد.

هویج کشت شده را می توان بر اساس رنگدانه های موجود در آنتوسیانین یا هویج نوع شرقی (به عنوان مثال زرد یا بنفش) و کاروتن یا هویج نوع غربی (مانند زرد، نارنجی یا قرمز) طبقه بندی کرد.

ریشه 1،20،21. هویج غربی همیشه به شکل استوانه ای محصولات کشاورزی خراسان رضوی یا مخروطی شکل است و دارای برگ های بلوغ کمتر، محتوای کاروتنوئید پروویتامین A بالاتر و محتوای قند بیشتری نسبت به هویج شرقی است.

هویج شرقی همیشه ریشه‌های ضخیم‌تر، کوتاه‌تر، باریک‌تر و مخروطی شکل دارد، دارای برگ‌های بلوغ است، زود گل می‌دهد و از نظر محتوای کاروتنوئید پروویتامین A ضعیف است.

  • منابع:
    1. Advances in research on the carrot, an important root vegetable in the Apiaceae family
  • تبلیغات: 
    1. با یک فرمول ساده موفقیت را به دست آوردید!
    2. مرمرهای سبز نشان دهنده قطعاتی از پوسته اقیانوسی هستند
    3. شیشه دوجداره نیز ایمنی و امنیت خانه را افزایش می دهد
    4. فریز کردن پنیر در طعم آن تاثیر مطلوبی نمی گذارد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *